HTML

Hazautazás

Hazautazás: Szeptember eleje
A változtatás jogát fenntartom! :)

2011.04.16. 00:38 Senki1988

A végjáték

Sok idő telt el az előző bejegyzésem óta, ennek az volt az oka, hogy az elmúlt 1 hónap eseményei olyan hihetetlenül és váratlanul meglepőek voltak, melyekre csak egyetlen szót tudok mondani, hogy kifejezzem az érzést: unalmas.

Beadandók, vizsgák... ilyesmikkel telt az idő, suliba nem kellett sokat járni, az otthoni tanuláson volt a főszerep. Ha már ilyen diákkínzó dolgokat kellett megélnem, akkor talán nem mondom, hogy rögtön, de 2-3 hónap után bizonyosan meg is lett néhánynak az eredménye. Itt szeretnék kitérni egy rettenetesen fontos dologra.... ANGLIA!, vagyis az az ország ahol vagyok, ezt mindenki tartsa szem előtt, hogy belevághassak a következő, Magyarországon elképzelhetetlen, itt mégis létező misztikumba... A HPC (High Performance Computing) tárgy úgy volt meghirdetve, hogy lesz vizsga és beadandó is... a beadandó november 30-i határidővel került beadásra, mely teljesen normális és semmilyen bonyolult dologra nem kell gondolni, magyar ember eszével teljesen felfogható... de ami utána jött az minden 10 éven alulit, 60 éven felülit és 10-60 év közötti felkészületlen embert megrázhat... 2 nappal ezelőttig, vagyis az elmúlt közel 5 hónap alatt HPC téren egy óriási, felülmúlhatatlan semmi történt... igen... pontosabban nem... végül is megcsináltam a beadandót, tökéletesen működött, aztán lassan már irányt vett a feledés homálya felé, viszont álmatlan éjszakákon még fel-felderengett, hogy igen... valami volt... és 2 nappal ezelőtt az eredmény megszületett... (szakkifejezéssel élve úgy fogalmaznék, hogy Prof T. összekapkodta a pontozást.) Semmi korreláció vagy összefüggés, semmi értelme és következetesség nem volt felfedezhető a pontozási rendszer bonyolult mechanizmusában... az eredmények váratlanok, alacsonyak, váratlanok és alacsonyak voltak... arról nem is beszélve, hogy senki nem számított rájuk, de ha mégis nem ilyen kevés pontra...

A megpróbáltatások nem értek véget... ugyanis minden tanár elkezdett kapkodásba átmenni és sorra jönnek az eredmények, melyek meglepőek, váratlanok, alacsonyak... és? na milyenek még?? úgy van! váratlanok és alacsonyak! Kollégáimnak köszönhetően, hossza, már teljes másodpercekben mérhető intellektuális tevékenység következtében elhasznált kalóriamennyiséggel arányos értékű pontozási rendszert alkottunk, mely modell az itteni tanárok által alkalmazott rendszerre illeszkedni látszik. Fontos megjegezni, hogy a modell nem tökéletes és elképzelhető, hogy az elkövetkező 30-40 év során akad ellenpélda, de egyelőre ilyenről nem tudunk és a történelem sem említ hasonló esetet. A pontozási szabályok a következők:

  1. Senki nem kap maximum pontot (részfeladatonként se nagyon)
  2. A maximum pont az 80%! (a maradék 20%-ból az kap, aki: szép; lány(vagy épp fiú); olyat csinált, amit nem kértek; a véletlenszám-generátor nagyobb számot köpött ki neki)
  3. Aki okos, vagy érti, azt le kell húzni, hogy éreztessük, mi kemény egyetem vagyunk: aki nálunk okosabb és kijavítja a tanárt, az érezze az erős sötét oldalát
  4. Ha hasonlít a Gauss görbére, akkor valami nagyon el van szúrva, így a káoszelméletből és a hidden patterns felismerési elméletekből szőtt bonyolult, rendszertelennek tűnő statisztikát alakítanak ki.

Mindez idáig a 80%-os álomhatár átlépését céloztam meg, mivel a szint sokszor kritikán aluli. Büszkén jelenthetem be, hogy ugyan néha idegesen és felháborodottan, de sikerülni fog... átlépem a 80%-os határt!!... csak a probléma ott van, hogy lefelé :S... 88%-kal indultam, most 82-nél vagyok és 2 másik eredményem egész biztosan be fogja rántani 80% alá... és hogy ez miért baj? azért, mert a fent említett pontozási rendszer az angliai időjárás tökéletes szimulációjára is alkalmas lenne, de nem a valós tudást tükrözi.

Ha már az időjárásnál tartunk, a 10-12°C-os napi hőingás már-már általános.. egyik nap 5°C, másik nap 17°C... az eső még mindig megjósolhatatlannak tűnik, de már ha felnézek az égre, akkor 50% valószínűséggel meg tudom mondani, hogy van-e arra 50% esély, hogy 50%-os valószínűséggel 50%-os eső essen az elkövetkező 2 óra 50%-ában... :)

Azt hiszem átmegyek Marketingre... a héten egy üzletszimulációs programban úgy tűnik a csapatom fölényesen fog nyerni, de még az utolsó forduló eredményét csak kedden tudom meg... reméljük a legjobbakat... mindenesetre így még nem volt kinyalva a s*ggünk.... mi mérnökök vagyunk, 10 nap alatt tanuljuk meg amit más 1 év alatt, azért mert mi okosak vagyunk és van eszünk.... :D.... ez a hivatalos, management szakemberek által használt magyarázat arra, hogy miért kell nekünk csak 10 napig tanulni a semmiről, amíg más 1 évig szenved vele...

Amit megtanultam Marketingből: ha mérnöki tudással, 0 előképzettséggel állsz neki a piacnak és a számokra alapozva pár haverral meghozol pár üzleti döntést, akkor sokkal több profitot fogsz termelni, mint azok, akik között van "kompetens szakember"... a számok nem hazudnak...

Április 23-án éjfél körül érek Magyarországra, aki ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy velem töltsön egy kis időt, akkor az jelezze... elég sűrű lesz a beosztásom :)

Az alábbi képen a világ legnagyobb körforgalma látható, háttérben a kamion traileren pedig az ebayről vásárolt távirányítós helikopterem látható :P

Zárom soraimat (általában enterrel :)), a következő bejegyzés....... várható :P

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://cranfield.blog.hu/api/trackback/id/tr852829844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása